You are here
Ajankohtaiset: harrastukset
Helsingin NMKY:n päävalmentajat kaudelle 2023-2024
Helsingin NMKY:n koripallokausi 2023–2024 on käynnistynyt vanhimpien joukkueiden osalta jo kesäkuun alussa loistavassa valmennuksessa. Nuorimpien joukkueiden kauden joukkuetoiminta käynnistyy 28.8.
Päävalmentajat vastaavat joukkueen valmentamisesta yhdessä valmennustiiminsä kanssa. Ylpeänä julkaisemme kauden päävalmentajat, joista löytyy pitkän linjan valmennuskokemusta sekä osaavia, motivoituneita nuoria valmentajia hyvässä suhteessa!
Ikäkausijoukkueet, miehet ja Unified
Miehet: Tuomas Oja
2005-2006 pojat: Eero Levä
2005-2008 tytöt: Nora Väre
2005-2008 tytöt harraste: Benjamin Jensen
2007 pojat: Vili Suntinen
2008 pojat: Juuso Milén
2009 pojat 1-2: Henri Clément
2009 pojat 3: Petteri Pelkonen
2009-2010 tytöt: Emma Malm
2010 pojat: Ville Pöyry
2011 pojat: Vili Suntinen
Kaikille avoin futsal-turnaus 26.12. Malmin palloiluhallilla
Enoch Banza on tehnyt jalkapallon pelaamisesta ammatin. Into urheiluun tuli nuoremapana 09-toiminnan kautta.
09-toiminta on matalan kynnyksen kohtaamistoimintaa, joka mahdollistaa nuorille esimerkiksi harrastamisen, eri lajien kokeilua, sekä vapaa-ajan sisältöä. Nuorempana toimintaan Enoch Banza järjestää kaikille avoimen futsall-turnauksen tapaninpäivänä 26.12. klo 13 alkaen.
- 09-toiminta on kohdallani mahdollistanut liikkumisen ja harrastamisen. Haluan nyt kiitoksena ja vastapalveluksena kaikesta avusta ja tuesta järjestää lapsille ja nuorille futsal-turnauksen, Banza kommentoi.
Turnaus alkaa kello 13 alle 15-vuotiaiden peleillä ja jatkuu klo 18 alkaen yli 15-vuotiaiden joukkueille. Turnaus pelataan 4 vastaan 4 otteluilla.
Ilmottaudu mukaan turnaukseen täältä: https://bit.ly/3v1Pxt2
Basket: Koripallo teki uuden lisenssiennätyksen
Koripallon parissa on enemmän harrastajia kuin koskaan aiemmin.
"Tällä kaudella syntyi uusi, komea ennätys, kun lisenssejä on kaudella 2021–22 hankittu kaikkiaan 20 813. Kasvua koronan runtelemaan viime kauteen on huimat 15 prosenttia. Nousua on tapahtunut kaikilla alueilla ja ilahduttavaa on etenkin pienempien ikäluokkien kasvu verrattuna edellisiin kausiin." Uutisoi Koripalloliitto tänään.
Suurin koripallo-organisaatio on Helsingin NMKY liki 1400 lisenssillä. Me kasvatimme määrää viime kaudesta vajaalla 300 lisenssillä.
- Meillä oli valmentajien kanssa keväällä 2021 yhtenä isoimpana asiana saada pelaajamäärät vähintään samalle tasolle, kun ne oli olleet ennen harrastustoimintaamme vaikuttaneita rajoituksia. Jokainen laitto upeasti ”työrukkaset” käteen ja viesti laadukkaasta toiminnasta on levinnyt niin, että pelaajamäärät ovat isommat, kun koskaan, Helsingin NMKY:n urheilujohtaja Henrik Pulkkinen kertoo.
Sinusta kielikaveriksi?
Etsitkö uutta harrastusta, jossa pääset tutustumaan uusiin ihmisiin ja oppimaan eri kulttuureista? Kielikaveritoiminta on vapaaehtoistoiminnan mahdollisuus Helsingin NMKY:ssä, jossa pääset toimimaan juttukaverina suomen kielen harjoitusta tarvitsevalle henkilölle. Kielikaveritoiminnassa tuetaan kielen harjoittelua käyttämällä sitä rennoissa tilanteissa, joissa kielikaverit pääsevät tutustumaan toisiinsa!
’’Kielikaverina saan mahdollisuutta ei pelkästään harjoitella kieltä jonkun kanssa, mutta myös kuulla hänen elämästään ja jakaa kokemuksia omasta elämästäni. ’’, kertoo kielikaveri Katie.
Urheilu Mehiläinen ja Helsingin NMKY panostavat yhdessä nuorten hyvinvointiin
Marraskuussa alkoivat U14 ikäluokan pelaajien urheilijan lääkärintarkastukset, joissa tehdään perustarkastuksen ohella myös taustatietojen kartoitus, verenkuva- ja EKG-tutkimukset sekä uutena lisänä fysioterapeutin lihashallinnan kartoitukset. Namika haluaa panostaa nuorten urheilijoiden terveeseen kehitykseen erityisesti nopeasti muuttuvassa ikävaiheessa.
- Haluamme huomioida biologisen iän ja murrosiän vaikutuksen harrastukseen ja omalta osaltamme tukea urheilijoiden hyvinvointia, Helsingin NMKY:n urheilujohtaja Henrik Pulkkinen toteaa.
Olimme mukana Urheilu Mehiläisessä U14 tyttöjen visiitillä. Lääkäri Elina Koskikallio kertoi tarkastusten kulusta näin: ’’Tytöt menevät käymään ensin fysioterapiassa, ja siitä he tulevat tähän lääkärintarkastukseen, josta lopuksi laboratorioon’’.
Unified-toiminta täytti 10 vuotta
Unified-toiminta täytti tänää keväänä Namikassa jo 10 vuotta. Unified-koripallossa kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat partneripelaajat pelaavat samoissa joukkueissa. Kansallisella tasolla myös muut erityistä tukea tarvitsevat harrastajat voivat pelata Unified-koripallojoukkueissa. Kentällä yhdessä joukkueessa pelaa samaan aikaan kolme urheilijaa ja kaksi partneria. Unified-koripalloa pelataan tavallisen koripallon säännöillä.
Suomeen Unified-koripallo rantautui Euroopan komission tukeman Special Olympics -nuorisohankkeen voimin 2010 ja tällä hetkellä Unified-koripalloa pelataan Koripalloliiton alaisessa sarjassa viidellä sarjatasolla. Unified-koripalloa voi pelata miesten ja naisten sekajoukkuein, mutta kansainvälisellä tasolla on myös omat sarjansa naisille ja miehille.
Y-line - verkkotoimintaa nuorilta nuorille
Y-Line on Helsingin NMKY:n nuorten vapaaehtoisten ylläpitämä nettikeskusteluprojekti, joka jatkuu vielä kevään ajan! Projekti toimii nuorilta nuorille. Y-Linen verkkoalustalle ovat tervetulleita noin 15-26-vuotiaat nuoret, jotka kaipaavat turvallista ja rentoa matalan kynnyksen kohtaamispaikkaa. Verkkoalusta Discord mahdollistaa osallistumisen omalta kotisohvalta tietokoneen tai puhelimen välityksellä ja liittymisen mukaan nimimerkillä.
Harrastustoiminnan järjestäminen 1.3.–14.3.2021
Aluehallintovirasto ja Helsingin kaupunki päättivät perjantaina 26.2.2021 uusista koronarajoituksista. Helsingin NMKY toimii annettujen ohjeiden mukaisesti. Meidän tahtotilanamme on taata kaikkien lasten ja nuorten harrastustoiminnan turvallinen jatkuminen poikkeusjärjestelyistä huolimatta. Aluehallintoviraston uudet rajoitukset ovat voimassa 1.–14.3.2021.
Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on myöntänyt kahdeksalle Helsingin NMKY:n liikuntavaikuttajalle liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristiä ja-mitalia
Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on myöntänyt kahdeksalle Helsingin NMKY:n liikuntavaikuttajalle liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristiä ja-mitalia. Liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä voidaan myöntää paikallisissa urheiluseuroissa, alueellisissa liikuntajärjestöissä, valtakunnallisissa lajiliitoissa tai liikunnan kansainvälisissä tehtävissä aktiivisesti toimineelle. Ansiomerkit myönnetään Suomen urheilun isän Ivar Wilskmanin syntymäpäivänä, 26. päivänä helmikuuta.
Ministeri Annika Saarikko myönsi seuraavat ansiomerkit:
ANSIORISTI: Markku Lohikoski, Jyrki Ratia, Tapio Sademies ja Pepe Salmela
ANSIOMITALI KULLATUIN RISTEIN: Jorma Rissanen, Seppo Roponen ja Harri Vallila
Liikkeellä hyvää oloa
Kohderyhmän nuoret jäävät liikuntatoiminnan ulkopuolelle moninaisista syistä. He voivat olla yksinäisiä, koulun ja työelämän ulkopuolella tai muutoin syrjäytymisvaarassa. Liikkumattomuuden taustalla voi olla mm. kavereiden puute, vaikeus päästä liikkeelle, arjen hallinnan haasteet sekä rahan ja sosiaalisten taitojen puute. Liike-hankkeessa nuoret saavat yksilöllistä tukea liikkeen lisäämiseen omassa arjessa ja itselle ominaisella tavalla sekä paineettoman harrastusyhteisön muista toimintaan hakeutuneista nuorista.
Harrastustoiminnan rajoitukset pudottavat toiminnasta pois eniten tukea tarvitsevia
Helsingin NMKY:n toimintaan osallistuu viikoittain normaaliolosuhteissa yli 5000 henkilöä. Urheiluseurat ja muut harrastustoimintaa tuottavat tahot ovat taklanneet erilaisia toiminnan haasteita viime keväästä alkaen koronapandemian puhjettua. Vaikeista ajoista pyritään ammentamaan hyvää; on syntynyt uusia tapoja tavoittaa, liikuttaa ja motivoida lapsia ja nuoria. Monin paikoin tiimi- ja joukkuehenki on ollut parhaimmillaan.