Olet täällä

Helsingin NMKY mukana ukrainalaisnuorten kesäleirillä Suomessa

02.08.2024

Heinäkuussa Suomeen saapui ryhmä ukrainalaisia lapsia ja nuoria Helsingin kumppanikaupungista Dniprosta nauttimaan kesäleiristä. Leiri tarjosi monipuolista ohjelmaa niin luonnon helmassa kuin Helsingin kaupunkimiljöössäkin.

 

Kuva: Helsingin kaupunki

Helsingin NMKY:n työntekijät Mervi Karttunen ja Jyrki Eräkorpi osallistuivat dniprolaisnuorten leiriohjelman järjestämiseen yhdessä Leirikesä ry:n kanssa. Suurimman osan leirijaksosta dniprolaisnuoret viettivät Kiljavan leirikeskuksessa Hyvinkäällä Suomen luonnosta nauttien, mutta leirin aikana nuorille järjestettiin myös ikimuistoisia kaupunkiseikkailuja Helsingissä. He pääsivät tutustumaan Helsingin tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten Oodiin, Suomenlinnaan, Kauppatoriin ja Kiasmaan. Margo, 14, oli erityisen vaikuttunut Suomenlinnan luonnosta ja ratikkamatkan maisemista, kun taas Polina, 16, nautti eniten Linnanmäen huvipuistosta. 

HNMKY haluaa tukea Ukrainalaisten nuorten hyvinvointia heidän arjen haasteiden keskellä. Kesäleiri Suomessa toikin nuorille pienen hengähdystauon kotimaan haasteisiin. 

– Emme tietenkään tiedä, millaista näiden nuorten arki tarkalleen on, mutta leiri oli varmasti ansaittu tauko heille raskaassa tilanteessa. Solidaarisuus koostuu pienistä teoista, ja leirin avulla nuorten ja heidän maansa hyväksi voidaan tehdä jotain konkreettista, Eräkorpi kertoo.

Jyrki Eräkorpi painotti, kuinka tärkeää on osoittaa jatkuvaa sympatiaa ja tukea Ukrainalle. Hän huomautti, että Rautatientorilla liehuva Ukrainan lippu teki nuoriin syvän vaikutuksen ja toimi muistutuksena myös kaupunkilaisille tuen tarpeesta.

Myös Helsingin pormestari Juhana Vartiainen iloitsi leirin onnistumisesta ja sen nuorille tarjoamasta hengähdystauosta.

– On ollut hienoa nähdä, kuinka Dniprosta saapuneille lapsille ja nuorille on selvästi ollut virkistävää viettää aikaa rauhallisessa ympäristössä täällä Helsingin seudulla. Toivon, että kontaktit suomalaisten nuorten kanssa ja kokemukset tältä matkalta auttavat ylläpitämään heissä toivoa ja antamaan voimia jaksaa Ukrainan vaikeissa olosuhteissa, Vartiainen kommentoi.

 

 

lähde: https://www.hel.fi/fi/uutiset/ukrainasta-saapuneet-nuoret-nauttivat-kesasta-helsingissa