Olet täällä

U16-pojille kotivoitto, U16-tytöille voitto ja tappio

26.03.2018

HNMKY:n U16-ikäiset olivat täydessä vauhdissa viikonloppuna, kun HNMKY 1 kohtasi U16-tyttöjen SM-sarjassa kotonaan RaLu:n. HNMKY 2 puolestaan pelasi valtakunnallisessa I-divisoonassa vierasottelun Feeniks Basket:ia vastaan Forssassa. U16-pojat saivat vieraita Tampereelta, kun Tampereen Pyrintö saapui Malmille sunnuntaina.

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

HNMKY 1 kohtasi kotiottelussa sarjataulukossa kuudentena majailevan RaLu:n. Ottelu alkoi vauhdikkaasti kotijoukkueen dominoidessa tapahtumia.  Toisella neljänneksellä RaLu sai hieman hidastettua HNMKY:n korintekoa (2. erä 13-9). Pitkän tauon jälkeen kotijoukkue löysi vireensä uudestaan ja nappasi pelissä loppuottelun ajaksi vierasjoukkueelle saavuttamattoman johdon. Loppulukemat 99-58. HNMKY 1 jatkaa sarjakärjessä tappiottomana 17 voiton putkessa. Runkosarjaa on vielä yksi kierros pelaamatta, viimeinen ottelu pelataan ToPo:a vastaan 14.4

U16-tyttöjen päävalmentaja Teijo Sandvikin kommentit ottelusta: "Vastaan asettui sarjakuutonen RaLu. Joukkue on yksi sarjan parhaiten korille leikkaavia ja palloa post-tilanteisiin hakeva joukkue. Keskityimme puolustuspään tekemiseen ja onnistuimme siinä erinomaisesti (50 menetystä vastustajalla). Joukkue esitti Malmin palloiluhallin yleisölle ahkeraa ja aloitteen tekevää koko kentän puolustamista. Juoksimme kenttää ja teimme paljon pisteitä RaLun pallonmenetyksistä. Keskittyminen ja tekeminen harjoituksissa on ollut hyvää!

Nyt suuntaamme tulevaksi viikoksi Wieniin, Itävaltaan. Osallistumme siellä WU18-sarjaan. Luvassa on kansainvälisiä pelejä vanhempia ja fyysisempiä pelaajia vastaan. Otamme reissulta kaiken opin mukaan kohti kevään viimeisiä SM-pelejä"!

Hanni Harjanne 5p/7lev/1s/2r

HNMKY 2 puolestaan vieraili Forssassa Feeniks Basketin vieraana valtakunnallisessa I-divisioonassa. Ottelu alkoi varsin pirteällä esityksellä vierasjoukkueelta ja vierasjoukkue viimeisteli tarkasti ensimmäisellä neljänneksellä. Toisella neljänneksellä kotijoukkue Feeniks tiukensi puolustusrivejään ja sai pidettyä vierailijat neljässä pisteessä. Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen hienoisella hallinnalla, vierasjoukkue HNMKY:n ollessa iskuetäisyydellä. Viimeinen neljännes pelattiin pisteiden valossa tasan 14-14, mutta 2. ja 3. erässä luotu johto takasi voiton Feeniksille. Loppulukemat 58-50.

U16-tyttöjen valmentaja Benjamin Jensenin kommentit ottelusta: ”After coming out to a good start by playing fast and taking advantage of the opportunities we got, we managed to go up 23-12 after the first period. In the second period Feeniks stepped up their defense and made it very tough to score, allowing us only 4 points. We slowly started to find a rhythm again offensively and kept the game close.  Despite good efforts we couldn’t quite catch up in the end and Feeniks won the game 58-50. It was a tough game, but we managed to play very well in most parts of the game and especially on defense we did a good job. ”

Tilastoja:

Kaisa Keso 12pts/11reb/3stl

Iiris Sillanpää 11pts/10reb

Netta Keurulainen 11pts/5reb

Siiri Paunonen 4pts/9reb/3stl

HNMKY:n -02 pojat jatkoivat pelejään U16-poikien SM-sarjassa sunnuntaina kotiottelulla Tampereen Pyrintöä vastaan. Ottelu alkoi isäntien hallinnalla ja ensimmäisen kympin jälkeen taululla oli numerot 18-8 kotijoukkueen eduksi. Toisella neljänneksellä vierasjoukkue Pyrintö rupesi löytämään rytmiään ja kapusi otteluun takaisin. Vierasjoukkue jatkoi hyvää yrittämistä ja energistä pelaamista myös kolmannella neljänneksellä. Viimeisellä kymmen minuuttisella kotijoukkue kuitenkin sai palkinnon aktiivisesta puolustamisesta ja vei erän nimiinsä numeroin 35-5. Ottelun lopputulos 84-59 kotijoukkueen hyväksi

U16-poikien päävalmentaja Kari Kämpin kommentit ottelusta: ” Meillä oli teemana pitää Pyrintö pois hyökkäyslevypalloista ja pakottaa heidät haastettuihin hyppyheittoihin. Ottelun alussa meidän puolustus toimi hyvin ja hyökkäyksessä maltoimme liikuttaa palloa. Toisella neljänneksellä keskittymisemme puolustuksessa alkoi herpaantua ja hyökkäyksessä sorruimme liikaa pomputtelemaan. Puoliajan jälkeen meille tuli todella musta hetki, jonka aikana Pyrintö tuli todella kovaa hyökkäyslevyihin, joista vierailijat pääsi nostelemaan helppoja koreja. Neljännelle jaksolle tuli sisuuntunut Namika, joka taisteli erittäin kovaa puolustuspäässä , joka tilanteessa eikä luovuttanut ja hyökkäyspäässä maltettiin antaa helppoja syöttöjä ja tehtiin oikeita valintoja. ”