Ajankohtaista

Helsingin NMKY:n koripallon päättäjäisiä juhlittiin 20.5.
Kuvassa Hanno Möttölä -palkinnon saanut Valtter Varila ja vuoden tyttöpelaajaksi valittu Matilda Mainio. Kuva: Matti Maunula.
Helsingin NMKY:n koripallossa on tällä hetkellä eniten harrastajia, kuin koskaan aikaisemmin. Kausi huipentui kauden päättäjäisiin, johon osallistui satapäin Namikan pelaajia. Ilta kului yhdessä kisaillen ja päättyi palkintojen jakoon.
"Kausi oli erityisen tapahtumarikas, sillä normaalin koriskauden lisäksi järjestimme useita tapahtumia, joista mieleenpainuvin oli 140 joukkueen kansainvälinen juniorikoristurnaus Helsinki Basketball Festival. On mukava päättää kausi yhdessä Namika Areenalla!", urheilujohtaja Henrik Pulkkinen kommentoi.
Erikoispalkinnot:
Nuori valmentaja: Aurora Tuunanen
Vuoden tyttöpelaaja: Matilda Mainio
Hanno Möttölä -palkinto: Valtter Varila
Vilho Nuoreva -palkinto: Fazer Oy
Hemming Lehtinen -palkinto: Paula Lietzen
Henrik Dettman -palkinto: Henri Clement

Helsingin NMKY:n päävalmentajat kaudelle 2025-2026
Helsingin NMKY:n koripallokausi 2024-25 sai arvoisensa päätöksen eilen 20.5., kun Namika Areenalla juhlittiin Namikayhteisöä, ja palkittiin kauden onnistujia perinteikkäässä kauden päättäjäisjuhlassa. Pian on kuitenkin aika kääntää katseet jo kohti ensi kautta.
Kesällä HNMKY järjestää 5-7- vuotiaille kesäkorista ja eri-ikäisille suunnattuja korisleirejä, joihin molempiin ilmoittautuminen on vielä auki. Toimintaa järjestetään Namika Areenalla ja Arthurissa.
Kausi 25-26 polkaistaan ikäkausijoukkueiden osalta käyntiin jo vajaan kahden viikon päästä, kesäharjoittelun alkaessa 1.6. Aluejoukkueilla toiminta käynnistyy 11.8.
Ensi kauden osalta valmennustiimeihin on tullut muutamia muutoksia viime kauteen verrattuna. Mukana on paljon aiemmilta kausilta tuttuja valmentajia, mutta myös muutama uusi nimi. Tulevan kauden päävalmentajia yhdistää Namikalaisuuden lisäksi ammattitaito, ja aito kiinnostus valmentamista kohtaan. Päävalmentajien lisäksi joukkueet täydentyvät runsaslukuisella joukolla apuvalmentajia.

Vuosikertomus 2024 on julkaistu
Vuonna 2024 tapahtui paljon Helsingin NMKY:n pitkässä historiassa. Tutustu Helsingin NMKY:n vuoden 2024 vuosikertomukseen!
Vuosikertomus luettavissa tästä linkistä:
Linkki Vuosikertomukseen

Helsingin NMKY laajentaa katutoimintaa jalkapalloon
ISFA World Cup 2024
Helsingin NMKY on aloittanut uuden toiminnan tänä keväänä. Street Zone -toiminta laajentuu Yökoris-toiminnasta myös jalkapalloon Street Football nimisen toiminnan myötä! Tämä uusi, matalan kynnyksen toiminta rakentuu jo tutuksi ja suosituksi kasvaneen Yökoris-konseptin rinnalle. Street Zone -toiminta saa nyt rinnalleen jalkapallon, ja kesäkausi starttaa virallisesti kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Street Football tarjoaa nuorille mahdollisuuden liikkua, kohdata toisiaan ja viettää aikaa merkityksellisesti – rennossa ja turvallisessa ympäristössä.
Street Zone -toiminta luo yhteisön, jossa jokainen voi kokea olevansa tervetullut juuri sellaisena kuin on. Alueet ovat vapaita syrjinnästä ja kiusaamisesta, ja tavoitteena on rakentaa ympäristö, jossa nuoret tuntevat olonsa turvalliseksi ja osaksi yhteisöä. Uusi Street Football -toiminta jatkaa tätä arvokasta työtä kentällä – kirjaimellisesti.

Helsingin NMKY ja Riihiset – Yhteistyötä yli vuosikymmenten
Kaikki alkoi, kun Oiva Riihinen pääsi 15-vuotiaana serkkunsa Rauno "Rane" Riihisen apulaiseksi Hotel Hospitziin huoltotöihin. Oiva työskenteli vuosina 1985–1991 Kaisaniemenkadulla huoltomiehenä, tehden muun muassa urkuhuoltoa, maalaustöitä ja rakennushommia Ranen apuna. Erittäin tärkeä homma kaksikolla oli joka kesä, kun Arthurin palloiluhallin lattia piti lakata huippukuntoon.
Oivan mukana hänen poikansa Jani Riihinen tutustui myös Namikaan jo nuorena. Tuohon aikaan Oiva kuvasi Namikan miesten koripallo-otteluita Urheilutalolla, ja Jani seurasi vierestä.
"Muistan itsekin pyörineeni Urheilutalolla, kun isä oli kuvaamassa pelejä. Joskus pääsin jopa pukukoppiin. Silloin Namikassa pelasivat Tamminen, Niiranen ja Markkasen isä!" Jani muistelee.
"Se oli sitä Namikan kulta-aikaa", Oiva lisää.
Jani on tavalla tai toisella jatkanut isänsä jalanjäljissä Namikalla. Hänet palkattiin vuonna 2023 Namika Areenan projektipäälliköksi firmansa kautta, jolloin hän vastasi sekä areenan suunnittelusta että rakentamisesta.
Nykyään hän toimii Namika Areenan ja Kaisaniemen tilojen kiinteistöpäällikkönä.
- Sivu 1 / 160
- vanhempi ›
HELSINGIN NMKY KORIPALLO SOMESSA
KORIPALLO NAMIKASSA
Helsingin NMKY on lisenssimäärällä mitattuna Suomen suurin koripalloseura. Helsingin NMKY koripallo koostuu noin 60 joukkueesta sekä harjoitusryhmästä kaikenikäisille lapsille ja aikuisille. Toimintaa järjestetään myös vammaisurheilupuolella. Seura panostaa tällä hetkellä vahvaan juniorityöhön, jota tukee muun muassa seuran omat aamutreenit, koripallopainotteiset kesäleirit sekä syksyisin ja keväisin järjestettävät maksuttomat koriskurssit lajista kiinnostuneille. Seuran tavoitteena on tarjota kaikille halukkaille omia harrastamisen motiiveja vastaavaa toimintaa. Käytännössä tämä näkyy vanhemmissa junioreissa useana harjoitusryhmänä sekä suosittuina FUN-ryhminä. Nuorimmissa junioreissa kodin läheisyys korostuu ja toiminta on alueellista Stadin, Malmin ja Pakilan alueilla.
LISENSSIT JA VAKUUTUKSET
Näytä lisää...Lisenssi on lupa, joka vaaditaan pelaajalta, valmentajalta, erotuomarilta tai lajikohtaisesti myös muilta toimihenkilöiltä, jotka osallistuvat lajiliiton ja sen alaisuudessa olevien toimijoiden järjestämään kilpailutoimintaan (sarjat ja turnaukset) tai koulutuksiin. Ilman lajiliitolta hankittua lisenssiä voi HNMKY:ssä osallistua vain sellaiseen toimintaan, joihin ei kuulu kilpailutoimintaa lajiliiton järjestämänä.
Lisenssiä ei vaadita: liikunta- ja lajikerhoissa, leireillä ja lajikouluissa.
HNMKY suosittelee vakuutusta kaikille jäsenilleen. Mikäli pelaajalla on jo olemassa vakuutus, niin tarkistakaa miten vakuutus kattaa kilpa- ja urheilutoiminnan harjoituksissa ja peleissä. Omien vakuutustusten kattavuuden varmistaminen on suositeltavaa, jottei ikäviä vakuutuksettomia tilanteita pääse syntymään tai ettei vakuutusmaksuja turhaan suorita päällekkäin.
HNMKY:llä on ryhmävakuutus, joka kattaa myös kaikki sellaiset liikuntakasvatuksen toiminnot, joissa lisenssiä ei vaadita. Tällaisia ovat mm. taleirit, liikuntakerhot ja koulut. Esimerksiksi Lähitapiola -kursseilla kaikki harrastajat ja ohjaajat ovat vakuutettuja seuran puolesta.
LISENSSIN JA VAKUUTUKSEN OSTAMINEN
Koripallo
Koripallon lajilisenssin saa ostettua basket.fi -sivustolta. Vakuutuksen oston yhteydessä pyydetään vakuutusnumeroa ja Helsingin NMKY suosittelee kaikille jäsenilleen Lähitapiolan kanssa yhteistyössä suunniteltua urheilijaturvaa.
Joukkueenjohtaja ja/tai valmentaja näkee noin 2-5 arkipäivän kuluttua lisenssin maksamisesta pelikelpoisuuden seurakohtaisilta lisenssilistoilta. Mikäli lisenssi ostetaan vain vähän ennen peliä, kannattaa varautua näyttämään joukkueenjohtajalle / valmentajalle tosite lisenssin ostamisesta. Koripallotoimistoon ei tositetta tarvitse lähettää.
OLOSUHTEET
Näytä lisää...HNMKY omistaa ja hallinnoi sekä vuokraa toimintaansa erilaisia olosuhteita, riippuen tarpeista. Liikuntaryhmien ja lajijoukkueiden harjoitteluun ja kilpailemiseen tarkoitetut olosuhteet jaetaan keskitetysti seuran liikuntakasvatuksen toimistolta käsin.
Joukkuekohtaisia vanhempainiltoja tai muita tilaisuuksia varten liikuntakasvatus tarjoaa tai vuokraa kokous-, neuvottelu ja juhlatiloja. Tiloja löytyy keskustasta Vuorikadulta, Malmin Palloiluhallilta sekä Pakilan toimintakeskuksesta. Joukkuetilaisuuksien tiedustelut ja varaukset tehdään Namikan urheilun toimistolta.
Joukkueille jaetut harjoitusvuorot sekä käytössämme olevien salien yhteystiedot löytyvät harjoitusvuorot-sivulta.
HNMKY Urheilun olosuhteiden perusta muodostuu konsernin sisäisesti hallinnoimien tai omistamien Malmin Palloiluhallin, Pakilan toimintakeskuksen liikuntasalin sekä Vuorikadun liikuntahallin vuokrasopimusten varaan.
Lisäksi seura anoo toiminnalleen talvi- ja kesäkausiksi olosuhteita erikseen Helsingin kaupungin liikuntapalveluistaa. Olosuhteiden anominen Helsingin kaupungilta (koulujen salivuorot, muut sisäliikuntapaikat, ulkoliikuntapaikat) tapahtuu kaupungin antaman ohjeistuksen mukaan aina keskitetysti seurasta käsin kerran vuodessa.
Kasvavasta toiminnasta ja olosuhdevaatimuksista johtuen, teemme vuosittain varauksia myös yksityisten tahojen operoimista urheilutiloista.
Jakaessamme harjoitusvuoroja huomioimme mahdollisuuksien mukaan seuraavat asiat:
1. Valmentajan ja/tai ohjaajan resurssin mahdollistaminen
– valmentaja pääsee paikalle, johon vaikuttaa mm. työ- ja opiskeluaikataulujen lisäksi usein se, että monet valmentavat useissa eri joukkueissamme.
2. Olosuhde on ikäluokalle soveliaassa paikassa ja soveliaaseen aikaan
– nuorimpien ikäryhmien kohdalla tavoitteena on harjoitusten järjestäminen mahdollisimman lähellä kotia
– koripallotoiminnan osalta U19-U13 -ikäluokkien toimintaa pyritään keskittämään Malmin alueelle ja Urhea -halliin, jossa sijaitsevat seuramme käytössä olevista saleista ikäluokille soveliaimmat
Anottujen vuorojen kestot vaihtelevat 60 minuutista ylöspäin. Oheisharjoitteluolosuhteiden ollessa eri paikoissa erilaiset, harjoitusten kesto saattaa vaihdella päivästä ja käytössä olevasta olosuhteesta riippuen.
TOIMIHENKILÖIDEN TEHTÄVÄT
Näytä lisää...VASTUUVALMENTAJA:
- noudattaa seuran valmennuslinjaa
- laatii toiminnallisen kausi – ja harjoitussuunnitelman
- suunnittelee joukkueen harjoitukset
- ohjaa pelaajia harjoituksissa ja peleissä
- huolehtii pelaajien peluuttamisesta otteluissa
- osallistuu vanhempainiltoihin (vähintään 1krt kausi)
- osallistuu seuran valmentajakoulutustapahtumiin
- osallistuu pelaajien kesken käytävään pelisääntökeskusteluun
- käyttää harjoituksissa ja otteluissa seuran virallisia asuja
APUVALMENTAJA(T):
- noudattaa seuran valmennuslinjaa
- toimii vastuuvalmentajan tukena ja apuohjaana harjoituksissa ja otteluissa
- osallistuu vanhempainiltoihin (valmennusta koskevat asiat)
- osallistuu seuran valmentajakoulutustapahtumiin
- osallistuu pelaajien kesken käytävään pelisääntökeskusteluun
- toimii vastuuvalmentajan sijaisena tämän ollessa estynyt
- käyttää harjoituksissa ja otteluissa seuran virallisia asuja
JOUKKUEENJOHTAJA:
- kutsuu pelaajien vanhemmat koolle 1 – 3 kertaa vuodessa (tarpeen mukaan)
- laatii rahastonhoitajan kanssa – vanhempainkokouksen evästämänä – kauden taloussuunnitelman
- toteuttaa joukkueen pelisääntökeskustelut ja palauttaa säännöt määräaikaan mennessä
- päivittää joukkuetietolomakkeet seuralle
- huolehtii valmentajien ja vanhempien välisestä informaatiokulusta
- laatii rahastonhoitajan kanssa joukkueen budjetin ja toimintakertomuksen sekä on mukana suunnitelemassa ja järjestämässä joukkueen varainhankintaa
- osallistuu seuran ja lajiiiton järjestämiin joukkueenjohtajakoulutuksiin
- organisoi joukkueen varustehankinnat
- täyttää ottelupöytäkirjat (jos käytössä sarjassa)
Joukkueenjohtajan töitä voidaan jakaa tarpeen mukaan useampaan osaan (tiedottaja, internet-sivujen päivittäjä, ottelu – ja tapahtumavastaava).
RAHASTONHOITAJA:
- laatii joukkueenjohtajan kanssa – vanhempainkokouksen evästämänä – kauden taloussuunnitelman
- laatii joukkueenjohtajan kanssa joukkueen budjetin, tooimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä on mukana suunnitelemassa ja järjestämässä joukkueen varainhankintaa
- seuraa joukkueen rahaliikennettä yhdistyksen nimiin avatulla tilillä ja huolehtii tarvittaessa joukkueen sisäisiin maksuihin liittyvistä perintätoimista
- toimittaa kahdesti kauden aikana joukkueen tilinpäätöksen ja siihen liittyvät asiakirjat seuralle seuran hallituksen edellyttämällä tavalla
- osallistuu seuran tai lajiiiton järjestämälle rahastonhoitajakurssille
HUOLTAJA:
- huolehtii joukkueen huoltoon ja lääkintään liittyvistä toimenpiteistä
- toimii tarvittaessa valmentajien apuna harjoituksissa ja otteluissa
- huolehtii harjoitusvarusteista ja lääkelaukusta
- osallistuu seuran tai Suomen Koripalloliiton järjestämälle huoltajakurssille
MUUT TOIMIHENKILÖT:
Muita mahdollisia toimihenkilöitä joukkueessa voivat olla esimerkiksi fysiikkavalmentaja, lääkäri, vastaava ensiapuhenkilö tai tiedottaja.